/ Cégtörténet

Cégtörténet

Cégünket a Radiológiai Diagnosztikus és Terápiás Centrum Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társaságot (továbbiakban RADITEC Kft.) 1993-ban a németországi Düsseldorfból származó Dr. med. Hans-Jürgen Daus radiológus szakorvos alapította.

Fő tevékenységünk a járóbeteg szakellátás a CT-MR diagnosztika területén. A járóbeteg szakellátás mellett a fővárosi kórházak, egyetemi klinikák fekvőbetegeit, valamint ismert egészségügyi magánintézetek betegeit is ellátjuk.

Ennek részeként cégünk jelentős szerepet vállal a főváros akut ügyeleti ellátásában. Akut ügyeleti rend itt >>>

Cégünk úttörő szerepet játszott a magyar CT-MR diagnosztika területén, és a kilencvenes években vezető szerepe volt Budapest és környékének betegellátásában.

1994-ben nyitottuk meg Budapesten a IX. kerületben az Üllői út 47. szám alatti centrumunkat egy Single Slice CT-vel és egy 1.0 Tesla MR géppel.

Kezdetektől fogva társadalombiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira szerződött intézet vagyunk, amely finanszírozási szerződését az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) 1994-ben kötötte meg.

1997-ben tevékenységünk kibővült a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház egyszeletes spirál CT-nek működtetésével, amely 2002-ben kiegészült egy 1,0 Tesla erősségű MR géppel és jelentős szerepet vállalt Bács-Kiskun Megye betegeinek ellátásában.

1998-ban tevékenységünket tovább bővítettük a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban egyszeletes spirál CT-vel és egy színes doppler ultrahanggal.

2002-ben a vidéki központok üzemeltetését cégünktől az ottani kórházak vették át.

2004-ben a Budapest, Üllői út 47. szám alatti központunk gépparkját fejlesztettük. Egy GE négyszeletes Multislice CT-t, 2005-ben pedig egy GE 1,5 T erősségű MR berendezés állítottunk üzembe.

2011-ben a Üllői úti központot folyamatosan fejlesztve teljes körűen felújítottuk betegvárótermeinket.

2014-ben a régi GE CT berendezésünket, lecseréltük egy új GE Optima 540 CT készülékre. Az új CT gyorsabb, pontosabb, lényegesen kisebb sugárterheléssel képes megbízható diagnosztikus eredmények elérésére.

2016-ben üzembe helyeztünk egy új 1,5T GE Signa Explorer MR berendezést, a legújabb szoftverekkel, speciális tekercsekkel.
Emellett egy korszerű, minden igényt kielégítő AW szerver-t is üzembe helyeztünk, ez által is gyorsabbá válik a leletezés.

2017-es célunk a teleradiológia fejlesztése, hogy minél több neves radiológust tudjunk bevonni a leletezésbe.

Maximálisan megteszünk mindent, hogy eszközeinkkel, szakembereinkkel segítsük minden kedves páciensünk sikeres gyógyulását!