/ Cégtörténet

Cégtörténet

Cégünket a Radiológiai Diagnosztikus és Terápiás Centrum Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társaságot (továbbiakban RADITEC Kft.) 1993-ban a németországi Düsseldorfból származó Dr. med. Hans-Jürgen Daus radiológus szakorvos alapította.

Fő tevékenységünk a járóbeteg szakellátás a CT-MR diagnosztika területén. A járóbeteg szakellátás mellett a fővárosi kórházak, egyetemi klinikák fekvőbetegeit, valamint ismert egészségügyi magánintézetek betegeit is ellátjuk.

Ennek részeként cégünk jelentős szerepet vállal a főváros akut ügyeleti ellátásában. Akut ügyeleti rend itt >>>

Cégünk úttörő szerepet játszott a magyar CT-MR diagnosztika területén, és a kilencvenes években vezető szerepe volt Budapest és környékének betegellátásában.

1994-ben nyitottuk meg Budapesten a IX. kerületben az Üllői út 47. szám alatti centrumunkat egy Single Slice CT-vel és egy 1.0 Tesla MR géppel.

Kezdetektől fogva társadalombiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira szerződött intézet vagyunk, amely finanszírozási szerződését az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) 1994-ben kötötte meg.

1997-ben tevékenységünk kibővült a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház egyszeletes spirál CT-nek működtetésével, amely 2002-ben kiegészült egy 1,0 Tesla erősségű MR géppel és jelentős szerepet vállalt Bács-Kiskun Megye betegeinek ellátásában.

1998-ban tevékenységünket tovább bővítettük a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban egyszeletes spirál CT-vel és egy színes doppler ultrahanggal.

2002-ben a vidéki központok üzemeltetését cégünktől az ottani kórházak vették át.

2004-ben a Budapest, Üllői út 47. szám alatti központunk gépparkját fejlesztettük. Egy GE négyszeletes Multislice CT-t, 2005-ben pedig egy GE 1,5 T erősségű MR berendezés állítottunk üzembe.

2011-ben a Üllői úti központot folyamatosan fejlesztve teljes körűen felújítottuk betegvárótermeinket.

2014-ben a régi GE CT berendezésünket, lecseréltük egy új GE Optima 540 CT készülékre. Az új CT gyorsabb, pontosabb, lényegesen kisebb sugárterheléssel képes megbízható diagnosztikus eredmények elérésére.

2016-ben üzembe helyeztünk egy új 1,5T GE Signa Explorer MR berendezést, a legújabb szoftverekkel, speciális tekercsekkel.
Emellett egy korszerű, minden igényt kielégítő AW szerver-t is üzembe helyeztünk, ez által is gyorsabbá válik a leletezés.

2017-es célunk a teleradiológia fejlesztése, hogy minél több neves radiológust tudjunk bevonni a leletezésbe.

Maximálisan megteszünk mindent, hogy eszközeinkkel, szakembereinkkel segítsük minden kedves páciensünk sikeres gyógyulását!

Tájékoztatás a COVID-19 járványügyi vészhelyzettel kapcsolatban

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Raditec Kft. az emelkedő Covid esetszámok ellenére is folytatja betegellátó működését.

Az ellátás zavartalansága és a járványveszély csökkentése érdekében megelőző intézkedéseket vezettünk be a hozzánk forduló páciensek és dolgozóink egészségének és biztonságának megóvására.

Ennek következtében kérjük, hogy a következő kérdéseket figyelmesen olvassa el, és amennyiben valamelyik feltétel teljesül, kérjük, hívja intézetünket vagy jelezze e-mailben, hogy a vizsgálata nem elvégezhető, és egyeztessünk új vizsgálati időpontot:


- Járt-e koronavírussal fertőzött országban? (14 napon belül)

- Érintkezett-e a környezetében olyan személlyel, aki fertőzött területen járt, vagy megbetegedett? (14 napon belül)
- Volt-e lázzal járó megbetegedése az elmúlt 14 napban?
- Volt-e száraz köhögéssel, nehézlégzéssel járó megbetegedése, tapasztalt-e hirtelen kezdetű szaglásvesztést, ízérzés hiányát vagy ízérzés zavarát az elmúlt 14 napban?

Amennyiben a fenti kérdések bármelyikével kapcsolatban magára ismer, kérjük ne induljon el, hanem egyeztessen új vizsgálati időpontot!


A fentiek mellett további korlátozásokat vagyunk kénytelenek bevezetni:


- Az Intézetben az orr-szájmaszk szabályszerű használata – szájat és orrot egyaránt takaró – mellett kötelező a legalább 1,5 méteres távolságtartás a betegek között.

- Az Intézetben csak és kizárólag az a páciens tartózkodhat, akinek az adminisztrációja, vizsgálata folyamatban van.
- Ez alól kivétel kiskorú gyermek, illetve mozgáskorlátozott személy hozzátartozója.
- További kivétel a mentőszolgálat tagjai, amennyiben beteget szállított ellátásra, hatósági, rendvédelmi szervek dolgozói.

Hozzátartozó, indokolt esetben – kizárólag orvosi engedéllyel – tartózkodhat az Intézetben.

Az Intézet recepcióján lehetőség van kézfertőtlenítésre, kérjük használják!

A kötelező higiéniai szabályok be nem tartása esetén az intézetnek joga van a vizsgálat elvégzését megtagadni!

A Raditec Kft. továbbra is hangsúlyt fektet a kiemelt betegellátásra, de ehhez szükségünk van az Önök segítségére és megértésére is.

Kérjük vigyázzanak ránk, hogy a továbbiakban mi is tudjunk vigyázni Önökre!


Megértésüket köszönjük!


Raditec Kft.