/ Az idő életet menthet! – Magán CT- és MR vizsgálat

Az idő életet menthet! – Magán CT- és MR vizsgálat

Az idő életet menthet! – Magán CT- és MR vizsgálat

A modern képalkotó diagnosztikai eljárások sikeresen hozzájárulhatnak a gyors és pontos diagnózis felállításához. Különösen olyan esetekben fontosak a CT- és MR vizsgálatok, ahol az időben megállapított diagnózis akár életmentő is lehet. A társadalombiztosítás keretein belül térítésmentesen igénybe vehető orvosi diagnosztikai eljárások esetében, akárcsak a műtéteknél várólistákkal szembesülhetnek a betegek. A jó hír azonban az, hogy nincs szükség arra, hogy kivárja a sorát, választhatja a magán CT és magán MR vizsgálatot is!

Miért fontos a szűrővizsgálat?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát, különösen akkor mikor jól tudjuk, hogy hazánkban az egyik legmagasabb a daganatos megbetegedések aránya az Európai Unió országai közül az Eurostat adatai alapján. A daganatos kórképek esetén kiemelten igaz, hogy a megfelelő időben történő diagnózis jelentősen növeli a sikeres terápia és gyógyulás esélyét. A modern képalkotó vizsgálatok, mint a magán CT és a magán MR már korai szakaszban, akár a tünetek megjelenése előtt képesek kimutatni a testben létrejövő rosszindulatú elváltozásokat.

Azoknak a pácienseknek, akik életkoruk, családi anamnézisük, káros szenvedélyük miatt veszélyeztetettnek minősülnek, mindenképp érdemes élni a modern orvostudomány nyújtotta képalkotó diagnosztikai vizsgálatokkal.

A magán CT- és MR vizsgálat előnyei

Mindkét képalkotó eljárásról elmondható, hogy tökéletesen fájdalommentes. A magán MR vizsgálat pedig számtalanszor ismételhető is, hiszen nem okoz a szervezetben sugárterhelést. Azokban az esetekben ahol a magán MR vizsgálat ellenjavallt, lehetőség van magán CT készítésére is, így a pacemakerrel élőknek sem kell lemondania a gyors diagnózisról.

A térítéses magánegészségügyben elvégzett CT- és MR vizsgálat ugyanolyan megbízható és pontos eredményeket szolgáltat, mintha az állami rendszerben végeztetné el ugyanazokat a vizsgálatokat. Képzett orvosaink állítják fel a képalkotó vizsgálatok felvételei alapján a diagnózist, a felvételekről természetesen Ön is kaphat másolatot.

A magán CT- vagy MR vizsgálattal Ön mindenképp nyer, hiszen gyorsan és professzionális környezetben juthat hozzá a hiteles vizsgálati eredményhez, amire más esetben akár heteket vagy hosszú hónapokat is várnia kellene. Az időben felállított diagnózis pedig életmentő is lehet, ezt nem szabad elfelejteni.

CT és MR vizsgálat díjak
CT és MR vizsgálat időpont foglalás
Kapcsolat, elérhetőség

Tájékoztatás a COVID-19 járványügyi vészhelyzettel kapcsolatban

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Raditec Kft. az emelkedő Covid esetszámok ellenére is folytatja betegellátó működését.

Az ellátás zavartalansága és a járványveszély csökkentése érdekében megelőző intézkedéseket vezettünk be a hozzánk forduló páciensek és dolgozóink egészségének és biztonságának megóvására.

Ennek következtében kérjük, hogy a következő kérdéseket figyelmesen olvassa el, és amennyiben valamelyik feltétel teljesül, kérjük, hívja intézetünket vagy jelezze e-mailben, hogy a vizsgálata nem elvégezhető, és egyeztessünk új vizsgálati időpontot:


- Járt-e koronavírussal fertőzött országban? (14 napon belül)

- Érintkezett-e a környezetében olyan személlyel, aki fertőzött területen járt, vagy megbetegedett? (14 napon belül)
- Volt-e lázzal járó megbetegedése az elmúlt 14 napban?
- Volt-e száraz köhögéssel, nehézlégzéssel járó megbetegedése, tapasztalt-e hirtelen kezdetű szaglásvesztést, ízérzés hiányát vagy ízérzés zavarát az elmúlt 14 napban?

Amennyiben a fenti kérdések bármelyikével kapcsolatban magára ismer, kérjük ne induljon el, hanem egyeztessen új vizsgálati időpontot!


A fentiek mellett további korlátozásokat vagyunk kénytelenek bevezetni:


- Az Intézetben az orr-szájmaszk szabályszerű használata – szájat és orrot egyaránt takaró – mellett kötelező a legalább 1,5 méteres távolságtartás a betegek között.

- Az Intézetben csak és kizárólag az a páciens tartózkodhat, akinek az adminisztrációja, vizsgálata folyamatban van.
- Ez alól kivétel kiskorú gyermek, illetve mozgáskorlátozott személy hozzátartozója.
- További kivétel a mentőszolgálat tagjai, amennyiben beteget szállított ellátásra, hatósági, rendvédelmi szervek dolgozói.

Hozzátartozó, indokolt esetben – kizárólag orvosi engedéllyel – tartózkodhat az Intézetben.

Az Intézet recepcióján lehetőség van kézfertőtlenítésre, kérjük használják!

A kötelező higiéniai szabályok be nem tartása esetén az intézetnek joga van a vizsgálat elvégzését megtagadni!

A Raditec Kft. továbbra is hangsúlyt fektet a kiemelt betegellátásra, de ehhez szükségünk van az Önök segítségére és megértésére is.

Kérjük vigyázzanak ránk, hogy a továbbiakban mi is tudjunk vigyázni Önökre!


Megértésüket köszönjük!


Raditec Kft.