/ Az idő életet menthet! – Magán CT- és MR vizsgálat

Az idő életet menthet! – Magán CT- és MR vizsgálat

Az idő életet menthet! – Magán CT- és MR vizsgálat

A modern képalkotó diagnosztikai eljárások sikeresen hozzájárulhatnak a gyors és pontos diagnózis felállításához. Különösen olyan esetekben fontosak a CT- és MR vizsgálatok, ahol az időben megállapított diagnózis akár életmentő is lehet. A társadalombiztosítás keretein belül térítésmentesen igénybe vehető orvosi diagnosztikai eljárások esetében, akárcsak a műtéteknél várólistákkal szembesülhetnek a betegek. A jó hír azonban az, hogy nincs szükség arra, hogy kivárja a sorát, választhatja a magán CT és magán MR vizsgálatot is!

Miért fontos a szűrővizsgálat?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát, különösen akkor mikor jól tudjuk, hogy hazánkban az egyik legmagasabb a daganatos megbetegedések aránya az Európai Unió országai közül az Eurostat adatai alapján. A daganatos kórképek esetén kiemelten igaz, hogy a megfelelő időben történő diagnózis jelentősen növeli a sikeres terápia és gyógyulás esélyét. A modern képalkotó vizsgálatok, mint a magán CT és a magán MR már korai szakaszban, akár a tünetek megjelenése előtt képesek kimutatni a testben létrejövő rosszindulatú elváltozásokat.

Azoknak a pácienseknek, akik életkoruk, családi anamnézisük, káros szenvedélyük miatt veszélyeztetettnek minősülnek, mindenképp érdemes élni a modern orvostudomány nyújtotta képalkotó diagnosztikai vizsgálatokkal.

A magán CT- és MR vizsgálat előnyei

Mindkét képalkotó eljárásról elmondható, hogy tökéletesen fájdalommentes. A magán MR vizsgálat pedig számtalanszor ismételhető is, hiszen nem okoz a szervezetben sugárterhelést. Azokban az esetekben ahol a magán MR vizsgálat ellenjavallt, lehetőség van magán CT készítésére is, így a pacemakerrel élőknek sem kell lemondania a gyors diagnózisról.

A térítéses magánegészségügyben elvégzett CT- és MR vizsgálat ugyanolyan megbízható és pontos eredményeket szolgáltat, mintha az állami rendszerben végeztetné el ugyanazokat a vizsgálatokat. Képzett orvosaink állítják fel a képalkotó vizsgálatok felvételei alapján a diagnózist, a felvételekről természetesen Ön is kaphat másolatot.

A magán CT- vagy MR vizsgálattal Ön mindenképp nyer, hiszen gyorsan és professzionális környezetben juthat hozzá a hiteles vizsgálati eredményhez, amire más esetben akár heteket vagy hosszú hónapokat is várnia kellene. Az időben felállított diagnózis pedig életmentő is lehet, ezt nem szabad elfelejteni.

CT és MR vizsgálat díjak
CT és MR vizsgálat időpont foglalás
Kapcsolat, elérhetőség