/ Alkalmazott technológia / Új CT a RADITEC-ben!

Új CT a RADITEC-ben!

A szakmai sztereotípiák szerint a magánszolgáltatók az utolsó pillanatig kivárják a gépcserét, és csak akkor váltanak, ha már nem finanszírozná az OEP a gépet. A RADITEC mégis lecserélte a korábbi négyszeletes, 2004-ben üzembe helyezett CT-berendezését. A korábbi, négyszeletes gépünk is kiváló vizsgálatokat készített, használtuk CT-angiográfiára, virtuális kolonoszkópiára is. Viszont a technológia az elmúlt tíz évben annyit fejlődött, és olyan jó modellek jelentek meg az elmúlt években, hogy most tartottuk időszerűnek a gépcserét.

Dr. Dévai Tünde orvosigazgató
A GE Optima CT540 átadása

A GE Optima 540 a legújabb fejlesztések egyike. Ez az első Optima modell az országban. Ez a nagy teljesítményű, nagy igénybevételre szánt modellcsalád iteratív rekonstrukcióval rendelkezik, azaz megtalálható benne az ASiR dóziscsökkentő rendszer, és szinte minden, ami ma a dóziscsökkentésben világszerte elérhető. Sokkal gyorsabb, jobb minőségű a detektora, szebb képet ad, és a betegek számára a mellkas-has-kismedencei vizsgálatoknál, illetve a CT-kolonoszkópiánál a rövidebb légzésvisszatartás miatt könnyebbé teszi a vizsgálatot. A csere során nem a szeletszám drasztikus növelése, sokkal inkább betegeink dózisterhelésének csökkentése volt a fő szempont. A csere során ezért a jól látható betegelőnyökre fókuszáltunk. Az új technológia miatti gyorsabb vizsgálat, az alacsonyabb sugárzási dózis, valamint a betegek jódterhelésének csökkentése miatt váltottunk. Tapasztalataink szerint átlagosan 40%-kal tudjuk csökkenteni a dózist, ez elsősorban a mellkasi szűrővizsgálatoknál, az onkológiai betegek kontrollvizsgálatánál, illetve CT-kolonoszkópiánál fontos.

A RADITEC Csapata és az új GE Optima CT540
A RADITEC csapat és a régi LightSpeed Ct.

Az elmúlt nyolc év fejlesztései meglátszanak az új gépen, kétségkívül sokkal szebbek a képek. Az egyik legkorszerűbb munkaállomást használjuk, ennek előnyeit a korábbi négyszeletes géppel nem tudtuk teljes mértékben kihasználni.
Hitel nélkül, önerőből vásároltuk meg a gépet, érdekes módon pontosan azért, hogy minimalizáljuk költségeinket és maximális szinten tartsuk az elvégzett vizsgálatok számát. A korábbi gépet nagyon sokat használtuk, sok vizsgálatot végeztünk rajta, és az elmúlt időszakban nőtt a karbantartásigény. Ez nem jelentett ugyan többlet anyagi megterhelést, hiszen teljes körű szervizszerződésünk volt, ám néhányszor el kellett küldenünk betegeket. Az új gép tervezése során a megbízhatóságot sokkal jobban szem előtt tartottuk. És az elmúlt időszakban kiderült, hogy ez tényleg megbízható modell. Talán ennek is köszönhető, hogy az új gép szervizköltsége a garanciaidőt követően lényegesen alacsonyabb lesz, mint korábban volt.

raditec_ge_optima_ct540_devaijanny_001

raditec_ge_optima_ct540_raditec_team_002

Tájékoztatás a COVID-19 járványügyi vészhelyzettel kapcsolatban

 

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Raditec Kft. az emelkedő Covid esetszámok ellenére is folytatja betegellátó működését.

Az ellátás zavartalansága és a járványveszély csökkentése érdekében megelőző intézkedéseket vezettünk be a hozzánk forduló páciensek és dolgozóink egészségének és biztonságának megóvására.

Ennek következtében kérjük, hogy a következő kérdéseket figyelmesen olvassa el, és amennyiben valamelyik feltétel teljesül, kérjük, hívja intézetünket vagy jelezze e-mailben, hogy a vizsgálata nem elvégezhető, és egyeztessünk új vizsgálati időpontot:


- Járt-e koronavírussal fertőzött országban? (14 napon belül)

- Érintkezett-e a környezetében olyan személlyel, aki fertőzött területen járt, vagy megbetegedett? (14 napon belül)
- Volt-e lázzal járó megbetegedése az elmúlt 14 napban?
- Volt-e száraz köhögéssel, nehézlégzéssel járó megbetegedése, tapasztalt-e hirtelen kezdetű szaglásvesztést, ízérzés hiányát vagy ízérzés zavarát az elmúlt 14 napban?

Amennyiben a fenti kérdések bármelyikével kapcsolatban magára ismer, kérjük ne induljon el, hanem egyeztessen új vizsgálati időpontot!


A fentiek mellett további korlátozásokat vagyunk kénytelenek bevezetni:


- Az Intézetben az orr-szájmaszk szabályszerű használata – szájat és orrot egyaránt takaró – mellett kötelező a legalább 1,5 méteres távolságtartás a betegek között.

- Az Intézetben csak és kizárólag az a páciens tartózkodhat, akinek az adminisztrációja, vizsgálata folyamatban van.
- Ez alól kivétel kiskorú gyermek, illetve mozgáskorlátozott személy hozzátartozója.
- További kivétel a mentőszolgálat tagjai, amennyiben beteget szállított ellátásra, hatósági, rendvédelmi szervek dolgozói.

Hozzátartozó, indokolt esetben – kizárólag orvosi engedéllyel – tartózkodhat az Intézetben.

Az Intézet recepcióján lehetőség van kézfertőtlenítésre, kérjük használják!

A kötelező higiéniai szabályok be nem tartása esetén az intézetnek joga van a vizsgálat elvégzését megtagadni!

A Raditec Kft. továbbra is hangsúlyt fektet a kiemelt betegellátásra, de ehhez szükségünk van az Önök segítségére és megértésére is.

Kérjük vigyázzanak ránk, hogy a továbbiakban mi is tudjunk vigyázni Önökre!


Megértésüket köszönjük!


Raditec Kft.