/ Alkalmazott technológia / „GO WITH THE FLOW”

„GO WITH THE FLOW”

Hatékonyabbá vált a kontrasztanyag-menedzsment a RADITEC CT-berendezésénél – tudtunk meg Janny Gézától, a diagnosztikai központ ügyvezető igazgatójától.
Dátum: 2019.01.10. , csütörtök 08:00
Forrás: Radiologia.hu, Astromedic.hu

Több mint fél éves tapasztalatot szerzett a Guerbet új, nagy teljesítményű kontrasztanyag-injektorával a RADITEC az elmúlt időszakban. A Flowsens elnevezésű CT-kontrasztanyag injektort a nagy forgalmú helyekre fejlesztette ki a francia gyógyszercég leányvállalata. Mi ösztönözte a váltást?

Nagy forgalmú diagnosztikai központ vagyunk, két MR-berendezéssel és egy 16 szeletes CT-vel. Folyamatosan keressük azokat a fejlesztéseket, amelyekkel még jobb betegélmény mellett még hatékonyabbá tudjuk tenni az ellátást.

Talán az országban először mi kezdtünk el használni kontrasztanyag-előmelegítő rendszert, és amióta én irányítom a RADITEC tevékenységét, minden olyan fejlesztést fontosnak tartottunk, amely jobbá teszi az ellátási folyamatot. A korábbi kontrasztanyag-injektoraink kiválóan működnek, hiszen vigyázunk rájuk és rendszeresen karbantartjuk őket, de az Astromedic megkeresett egy új ajánlattal bennünket – amelynek nem tudtunk ellenállni.

Egy 16 szeletes CT-berendezés mellett lehet érdemi hatékonyságnövelést elérni?

Emlékezzünk vissza, egy évtizeddel ezelőtt mekkora technológiai fejlődést jelentett a spirál CT-kről az átállás a 16 detektorsoros modellekre. A 16 szeletes CT-berendezések előnyei nem romlottak, és olyan szubakut diagnosztikai környezetben, ami bennünket jellemez, a 64 detektorsoros vagy még nagyobb szeletszámú modelleknek nincs érdemi előnye. A 16 szeletes berendezések annyira kiforrottak az elmúlt években, hogy megbízhatóságuk az új modelleknél érezhetően jobb. Ezért összességében hatékonyabb diagnosztikai ellátás lehet nyújtani.

Kinek éri meg a váltás?

Ahogy az Astromedic is jelezte felénk az első megkereséskor, elsősorban a nagy forgalmú, naponta 40-50 betegnél többet vizsgáló CT-laborok számára lehet értelme egy Flowsens-rendszer beszerzésének. Amikor akár 10 percnél rövidebb idő alatt követik egymást a betegek, úgy, hogy időt illik hagyni a beteggel való beszélgetésre, tájékozódásra, kell idő a fektetésre, a véna biztosítására, minden másodperc, amit a technológiai folyamat helyett a betegre tudunk fordítani, megéri. Arról nem is beszélve, hogy a testhőmérsékletű kontrasztanyaggal még annál is kevesebb a mellékhatás, mint a már évek óta használt előmelegített palackokkal. Amikor az ember már évtizedek óta dolgozik a radiológia világában, rájön arra, hogy egy bizonyos szint felett az apró finomságok számítanak igazán.

Mi lesz a következő fejlesztés?

Nemcsak a kontrasztanyag-menedzsment apró részleteire érdemes odafigyelni, hanem a teljes diagnosztikai tevékenységet is folyamatosan kell elemezni és ahol lehet, javítani a feltételeket. Évek óta dolgozunk azon, hogy a betegeink – ugyanúgy, mint radiológus kollégáink – egyre jobb feltételek között, egyre magasabb szakmai színvonalon kapjanak pontos diagnózist, illetve végezzék szakmai munkájukat.

1. kép: Janny Géza ügyvezető és Ranovszky Melissa key account manager az injektor átadásakor

2. kép: A berendezés a nagy forgalmú CT-laborok egyik leghasznosabb kiegészítője.

3. kép: A sóoldat mellett akár két 500 ml-es zsákot is be lehet helyezni a rendszerbe.

4. kép: A speciális zselés adagolórendszer 37 fokosra melegíti fel a kontrasztanyagot.

Tájékoztatás a COVID-19 járványügyi vészhelyzettel kapcsolatban

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Raditec Kft. az emelkedő Covid esetszámok ellenére is folytatja betegellátó működését.

Az ellátás zavartalansága és a járványveszély csökkentése érdekében megelőző intézkedéseket vezettünk be a hozzánk forduló páciensek és dolgozóink egészségének és biztonságának megóvására.

Ennek következtében kérjük, hogy a következő kérdéseket figyelmesen olvassa el, és amennyiben valamelyik feltétel teljesül, kérjük, hívja intézetünket vagy jelezze e-mailben, hogy a vizsgálata nem elvégezhető, és egyeztessünk új vizsgálati időpontot:


- Járt-e koronavírussal fertőzött országban? (14 napon belül)

- Érintkezett-e a környezetében olyan személlyel, aki fertőzött területen járt, vagy megbetegedett? (14 napon belül)
- Volt-e lázzal járó megbetegedése az elmúlt 14 napban?
- Volt-e száraz köhögéssel, nehézlégzéssel járó megbetegedése, tapasztalt-e hirtelen kezdetű szaglásvesztést, ízérzés hiányát vagy ízérzés zavarát az elmúlt 14 napban?

Amennyiben a fenti kérdések bármelyikével kapcsolatban magára ismer, kérjük ne induljon el, hanem egyeztessen új vizsgálati időpontot!


A fentiek mellett további korlátozásokat vagyunk kénytelenek bevezetni:


- Az Intézetben az orr-szájmaszk szabályszerű használata – szájat és orrot egyaránt takaró – mellett kötelező a legalább 1,5 méteres távolságtartás a betegek között.

- Az Intézetben csak és kizárólag az a páciens tartózkodhat, akinek az adminisztrációja, vizsgálata folyamatban van.
- Ez alól kivétel kiskorú gyermek, illetve mozgáskorlátozott személy hozzátartozója.
- További kivétel a mentőszolgálat tagjai, amennyiben beteget szállított ellátásra, hatósági, rendvédelmi szervek dolgozói.

Hozzátartozó, indokolt esetben – kizárólag orvosi engedéllyel – tartózkodhat az Intézetben.

Az Intézet recepcióján lehetőség van kézfertőtlenítésre, kérjük használják!

A kötelező higiéniai szabályok be nem tartása esetén az intézetnek joga van a vizsgálat elvégzését megtagadni!

A Raditec Kft. továbbra is hangsúlyt fektet a kiemelt betegellátásra, de ehhez szükségünk van az Önök segítségére és megértésére is.

Kérjük vigyázzanak ránk, hogy a továbbiakban mi is tudjunk vigyázni Önökre!


Megértésüket köszönjük!


Raditec Kft.