/ Alkalmazott technológia

Alkalmazott technológia

CT
Korszerű,  GE LightSpeed Plus multislice készülék üzemel a Raditec intézetében.
Ez a gép 8-szor gyorsabban végzi a vizsgálatokat, mint a korábbii rendszerek. Ezt a felvevő (detektor) rendszer magas, rotációnkénti fél másodperces átfutási sebessége teszi lehetővé. Egy hasi vizsgálat másodpercek alatt elkészül. Mindez jelentősen megnöveli a betegek kényelmét, mivel lélegzetüket csak nagyon rövid ideig kell visszatartaniuk. Így gyermekeknél vagy idősebb betegeknél sem fordulhat elő, hogy ellélegzik a felvételt.

További újdonság, hogy a rendszer 0,5 mm vastagságú szeleteket is tud készíteni. Az ezekből készített 3 dimenziós képek a legkisebb részleteket is, jól ábrázolják. A legújabb félvezető technológia és a speciális szoftverek a betegek sugárterhelését vizsgálatonként 40 %-kal csökkentik.

MR
A korszerű, Signa Excite MR egy 1,5 T mágneses térerejű gép, gazdag tekercsválasztékkal, mely rendelkezik minden, a mai piacon használatos szoftvercsomaggal (MR 3D angiográfia szoftver, speciális szív-szoftver, diffúziós képalkotás, spectroscopia, stb).
Speciális gyors szekvenciák lehetővé teszik a has vizsálatát is légzés visszatartás mellett.

AW  (munkaállomás)
A CT  és MR készülékhez tartozik egy-egy képfeldolgozó, kiértékelő munkaállomás, mely a legkorszerűbb szoftverekkel rendelkezik. Ennek segítségével végezhető a CT (virtuális) colonoscopia, CT angiográfia az erek analízésével  (szűkület, tágulat mérés), a teljes test MR, volumen mérés, ami az onkológiai betegek követésében nélkülözhetetlen, spectroscopia kiértékelő szoftver.

CO2 insufflator
Az országban egyedülálló speciális készülék ( Wimap Technology), melynek segítségével a CT-colonoscopia során CO 2 -dal tölthető fel a vastagbél. Mivel a CO 2 könnyen felszívódik, kevésbé okoz feszülés érzést, mint a levegővel történő felfújás, ezenkívül jobb disztenzió érhető el.

CD író robot
A vizsgálatok során készült felvételek a legkorszerűbb CD író robot  ( Epson PP -100) segítségével kerülnek CD-re. A robot a rögzítés során egy úgynevezett DICOM viewer szoftvert is rögzít a CD-n, amelynek segítségével a speciális DICOM típusú képek megnyitása lehetővé válik bármely hagyományos számítógépen.