Vizsgálatfinanszírozás

Vizsgálatainkat három finanszírozási módon lehet igénybe venni:

I. Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) finanszírozással, az egészségbiztosítás terhére
II. Privát finanszírozással – helyszíni fizetés mellett
III. Privát finanszírozással – egészségpénztári számla terhére


I. OEP finanszírozott vizsgálatok

Szakorvosi beutaló és érvényes TAJ kártya birtokában a vizsgálat OEP finanszírozás terhére végezzük el, azaz pácienseinknek nem kell a vizsgálat ellenértékét kifizetni, feltéve, ha páciensünk be tudja mutatni az alábbi eredeti dokumentumokat:

1. aláírt, pecsétes szakorvosi beutaló eredeti példánya (háziorvosi beutaló NEM jó!)
2. érvényes TAJ kártya
3. érvényes személyigazolvány v. más érvényes arcképes igazolvány (útlevél, jogosítvány)

A pácienseket az Intézetbe az OEP által finanszírozott CT vagy MR vizsgálatra szakorvos (csak és kizárólag szakorvos) utalhatja be. Az ellátás kizárólag a szakorvos beutalója birtokában vehető igénybe.

Kérjük pácienseinket, ne felejtsék a beutaló eredeti példányát magukkal hozni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy azok, akik a vizsgálat megkezdése előtt nem tudnak szakorvosi beutalót felmutatni, kötelesek vagyunk beutalóért szakorvoshoz küldeni. Beutaló hiányában az előjegyzett vizsgálatot nem végezhetjük el!

Ez alól kivételt képeznek az azonnali ellátásra szoruló betegek. Arról, hogy a beteg azonnali ellátásra szorul-e, a szakorvosunk dönt.

Ha orvosunk az azonnali ellátás szükségességét nem állapítja meg, kötelesek vagyunk a beteget a beutalásra jogosult szakorvoshoz irányítani.

Ha a páciens beutaló nélkül kéri a vizsgálat azonnali elvégzését, köteles megtéríteni az indokolatlanul igénybe vett egészségügyi ellátás díját!
(vonatkozó jogszabályi háttér: 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet, 4. §)

Meg kell térítenie a vizsgálat ellenértékét annak a páciensenek is, akinek a TAJ száma az on-line TAJ ellenőrzés során érvénytelennek bizonyul (ún. barna kód).

Amennyiben a beteg TAJ kártyát nem tud mutatni, de a TAJ szám közlésére képes, és a TAJ ellenőrzés során kiderül, hogy biztosítása érvényes, akkor a recepciós eltekinthet a TAJ kártya bemutatásától. Ilyen esetben a személyazonosság igazolása elengedhetetlen!

Amennyiben a páciens személyigazolványt vagy más, személyazonosság azonosítására alkalmas fényképes igazolványt (útlevél, jogosítvány stb.) nem tud bemutatni, a lelet kiadását az Intézet a személyazonosításra alkalmas dokumentum bemutatásáig megtagadja!

II. Privát finanszírozott vizsgálatok – készpénzes és bankkártyás fizetés

Akik a vizsgálatot nem a társadalombiztosítás terhére kívánják elvégeztetni, beutaló bemutatása nem szükséges.

Kérjük azonban pácienseinket, hogy a vizsgálat elvégeztetése előtt – a röntgen sugárterhelés és az elektromágneses sugárterhelés ésszerű és szakmailag megalapozott alkalmazása érdekében – mindenképpen keressenek fel szakorvost és a vizsgálatot csak orvosi ajánlásra végeztessék el.

Előfordulhat ugyanis, hogy nem CT vagy MR vizsgálatot kell elvégezni. Előfordulhat továbbá, hogy nem is azt a testrészt (vizsgálati régiót) kellene megvizsgálni, amit páciensünk betegnek gondol.

A RADITEC Kft. nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálati régióra vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens figyelmeztetés ellenére olyan testrész vizsgálatát kéri, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálati régiókkal!

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a vizsgálati áraink annak függvényében különböznek, hogy kontrasztanyag nélkül (natív) vagy kontrasztanyaggal (natív plusz iv. kontrasztos, tehát egy natív és egy kontrasztanyagos szériát követően) történnek, egy régió (has) vagy két régió (has és kismedence). A kontrasztanyag beadásának szükségessége a vizsgálat során szigorúan orvosszakmai kérdés. A kontrasztanyag beadásához a páciens hozzájárulása szükséges.

Bizonyos kivételes esetben nem végzünk natív szériát, ha a betegnek megfelelő kontrasztanyag nélküli (natív) előzmény áll rendelkezésére. Ezeket a kiegészítő vizsgálatokat vizsgálati díjaink között *-gal jelöltük. Hogy a korábbi vizsgálat megfelelő-e, kérjük előzetesen tájékozódjon orvosigazgatónknál vagy a műszakvezető orvosnál.

Privátpáciens esetében a vizsgálat elvégzését követően a Térítési Szabályzat szerinti ellenértéket fizeti meg, a fizetés a recepciósnál történik, számla ellenében készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel.

Vizsgálati díjaink listáját itt találja meg: CT, MR vizsgálati díj

Bankkártyás fizetésnél az alábbi bankkártyákat fogadjuk el:

raditec_hu_visa_bankkartya_60x94_001 raditec_hu_visaelectron_bankkartya_60x94_001 raditec_hu_vpay_bankkartya_60x55_001   raditec_hu_maestro_bankkartya_60x95_001 raditec_hu_mastercard_bankkartya_60x95_001

 

raditec_hu_dinners_club_60x82_001raditec_hu_discover_60x94_001raditec_hu_jcb_60x78_001raditec_hu_unionpay_bankkartya_60x86_001

 

 

raditec_hu_six_payment_service_60x78_001

 

 

II. Privát finanszírozott vizsgálatok – egészségpénztári számla terhére

Intézetünk egészségpénztári kártyaelfogadóhely.

Egészségpénztár neve Kártyaelfogadás van?
PRÉMIUM Egészségpénztár igen
Allianz Hungária Egészség- és Önsegélyező Pénztár igen
Medicina Egészségpénztár igen
Danubius Egészség- és Önsegélyező Pénztár nem
Életút Egészség- és Önsegélyező Pénztár nem
Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár igen
IZYS Önsegélyező Pénztár igen
MKB-Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár igen
OTP Egészségpénztár igen
Új Pillér Egészségpénztár igen
Tempo Egészségpénztár igen
Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztár igen
Vitamin Egészségpénztár igen

 

Tájékoztatás

Kedves Pácienseink!

„Dr. Kásler Miklós miniszter úr arról tájékoztatta a betegellátó intézmények vezetőit, hogy:

„2020.05.04-től elvégzésre kerülhetnek a diagnosztikai vizsgálatok.”

Ennek megfelelően a Raditec Kft. 2020. május 4-én a járóbeteg ellátást újra elindítja.

A COVID-19 járvány miatt a járóbeteg ellátást az alábbi feltételek és óvintézkedések betartása mellett indítjuk el:

-Kérjük, hogy a vizsgáltra pontosan a megbeszélt időben érkezzen (15 perccel a megadott időpont előtt).
-Aki késve jelenik meg a vizsgálaton, annak új időpontot kell adnunk.
-Jelentkezéskor kollégáink ellátják védőfelszereléssel: egyszer használatos köpeny, maszk, gumikesztyű.
-Szintén a jelentkezéskor, lázmérés történik minden alkalommal. Lázas betegen, vagy egyéb gyanús tünet esetén a vizsgálatot csak abban az esetben végezzük el, ha a beteg negatív koronavírus teszttel érkezik.
-Fertőzés gyanús beteg esetében a teszt elvégzése a kezelőorvos/beutaló orvos hatásköre.
-Amennyiben a teszt pozitív, kérjük, olyan intézménnyel vegye fel a kapcsolatot, ahol a képalkotó diagnosztika mellett COVID-19 fertőzött beteget is ellátnak.
-Továbbra is ki kell tölteni a járvánnyal kapcsolatos kérdőívet.
-Az ellátás alatt akár többször is kérhetik kézfertőtlenítésre.
-A vizsgálat folyamán a maszk eltávolítása tilos!
-Május első hetében a március 18. után készült laboreredményeket még elfogadjuk. Utána már az eddigiekkel megegyezően, csak az 1 hónaposnál nem régebbi laboreredményeket tudjuk elfogadni.
-Az átmeneti időszakban a korábban kiállított beutalókat is elfogadjuk.
-A bevezetett intézkedések miatt a vizsgálati előkészületek tovább tarthatnak. Kérjük megértésüket és türelmüket!
-A betegváró jelenleg a parkolóban felállított triázs sátor lesz. Kérjük, hogy egymástól a minimum 1,5 m távolságot tartsák be!
-Kérjük, egyedül jöjjenek a vizsgálatra, mert a váróban és az intézmény területen a betegen kívül más személy nem tartózkodhat!
-A Raditec Kft. mindent megtesz, hogy Önök biztonságban legyenek. Kérjük, hogy Önök is tegyenek meg mindent, dolgozóink, orvosaink biztonsága érdekében!
-Időpont egyeztetésnél türelmüket kérjük. Ha van rá lehetőség, ne az első napokra időzítse telefonálását, mert nem tudjuk kezelni a megnövekedett hívásokat. Telefonos egyeztetés mellett természetesen továbbra is lehetőség van honlapunkon az on-line bejelentkezésre, melyet kollégáink folyamatosan feldolgoznak.

Figyelem ! CT colonoscopia (virtuális vastagbél CT ) vizsgálatot kizárólag 1 hétnél nem régebbi negatív COVID teszt bemutatását követően tudunk elvégezni!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

A Raditec Kft. csapata