Vizsgálatfinanszírozás

Vizsgálatainkat három finanszírozási módon lehet igénybe venni:

I. Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) finanszírozással, az egészségbiztosítás terhére
II. Privát finanszírozással – helyszíni fizetés mellett
III. Privát finanszírozással – egészségpénztári számla terhére


I. OEP finanszírozott vizsgálatok

Szakorvosi beutaló és érvényes TAJ kártya birtokában a vizsgálat OEP finanszírozás terhére végezzük el, azaz pácienseinknek nem kell a vizsgálat ellenértékét kifizetni, feltéve, ha páciensünk be tudja mutatni az alábbi eredeti dokumentumokat:

1. aláírt, pecsétes szakorvosi beutaló eredeti példánya (háziorvosi beutaló NEM jó!)
2. érvényes TAJ kártya
3. érvényes személyigazolvány v. más érvényes arcképes igazolvány (útlevél, jogosítvány)

A pácienseket az Intézetbe az OEP által finanszírozott CT vagy MR vizsgálatra szakorvos (csak és kizárólag szakorvos) utalhatja be. Az ellátás kizárólag a szakorvos beutalója birtokában vehető igénybe.

Kérjük pácienseinket, ne felejtsék a beutaló eredeti példányát magukkal hozni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy azok, akik a vizsgálat megkezdése előtt nem tudnak szakorvosi beutalót felmutatni, kötelesek vagyunk beutalóért szakorvoshoz küldeni. Beutaló hiányában az előjegyzett vizsgálatot nem végezhetjük el!

Ez alól kivételt képeznek az azonnali ellátásra szoruló betegek. Arról, hogy a beteg azonnali ellátásra szorul-e, a szakorvosunk dönt.

Ha orvosunk az azonnali ellátás szükségességét nem állapítja meg, kötelesek vagyunk a beteget a beutalásra jogosult szakorvoshoz irányítani.

Ha a páciens beutaló nélkül kéri a vizsgálat azonnali elvégzését, köteles megtéríteni az indokolatlanul igénybe vett egészségügyi ellátás díját!
(vonatkozó jogszabályi háttér: 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet, 4. §)

Meg kell térítenie a vizsgálat ellenértékét annak a páciensenek is, akinek a TAJ száma az on-line TAJ ellenőrzés során érvénytelennek bizonyul (ún. barna kód).

Amennyiben a beteg TAJ kártyát nem tud mutatni, de a TAJ szám közlésére képes, és a TAJ ellenőrzés során kiderül, hogy biztosítása érvényes, akkor a recepciós eltekinthet a TAJ kártya bemutatásától. Ilyen esetben a személyazonosság igazolása elengedhetetlen!

Amennyiben a páciens személyigazolványt vagy más, személyazonosság azonosítására alkalmas fényképes igazolványt (útlevél, jogosítvány stb.) nem tud bemutatni, a lelet kiadását az Intézet a személyazonosításra alkalmas dokumentum bemutatásáig megtagadja!

II. Privát finanszírozott vizsgálatok – készpénzes és bankkártyás fizetés

Akik a vizsgálatot nem a társadalombiztosítás terhére kívánják elvégeztetni, beutaló bemutatása nem szükséges.

Kérjük azonban pácienseinket, hogy a vizsgálat elvégeztetése előtt – a röntgen sugárterhelés és az elektromágneses sugárterhelés ésszerű és szakmailag megalapozott alkalmazása érdekében – mindenképpen keressenek fel szakorvost és a vizsgálatot csak orvosi ajánlásra végeztessék el.

Előfordulhat ugyanis, hogy nem CT vagy MR vizsgálatot kell elvégezni. Előfordulhat továbbá, hogy nem is azt a testrészt (vizsgálati régiót) kellene megvizsgálni, amit páciensünk betegnek gondol.

A RADITEC Kft. nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálati régióra vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens figyelmeztetés ellenére olyan testrész vizsgálatát kéri, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálati régiókkal!

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a vizsgálati áraink annak függvényében különböznek, hogy kontrasztanyag nélkül (natív) vagy kontrasztanyaggal (natív plusz iv. kontrasztos, tehát egy natív és egy kontrasztanyagos szériát követően) történnek, egy régió (has) vagy két régió (has és kismedence). A kontrasztanyag beadásának szükségessége a vizsgálat során szigorúan orvosszakmai kérdés. A kontrasztanyag beadásához a páciens hozzájárulása szükséges.

Bizonyos kivételes esetben nem végzünk natív szériát, ha a betegnek megfelelő kontrasztanyag nélküli (natív) előzmény áll rendelkezésére. Ezeket a kiegészítő vizsgálatokat vizsgálati díjaink között *-gal jelöltük. Hogy a korábbi vizsgálat megfelelő-e, kérjük előzetesen tájékozódjon orvosigazgatónknál vagy a műszakvezető orvosnál.

Privátpáciens esetében a vizsgálat elvégzését követően a Térítési Szabályzat szerinti ellenértéket fizeti meg, a fizetés a recepciósnál történik, számla ellenében készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel.

Vizsgálati díjaink listáját itt találja meg: CT, MR vizsgálati díj

Bankkártyás fizetésnél az alábbi bankkártyákat fogadjuk el:

raditec_hu_visa_bankkartya_60x94_001 raditec_hu_visaelectron_bankkartya_60x94_001 raditec_hu_vpay_bankkartya_60x55_001   raditec_hu_maestro_bankkartya_60x95_001 raditec_hu_mastercard_bankkartya_60x95_001

 

raditec_hu_dinners_club_60x82_001raditec_hu_discover_60x94_001raditec_hu_jcb_60x78_001raditec_hu_unionpay_bankkartya_60x86_001

 

 

raditec_hu_six_payment_service_60x78_001

 

 

II. Privát finanszírozott vizsgálatok – egészségpénztári számla terhére

Intézetünk egészségpénztári kártyaelfogadóhely.

Felhívjuk a figyelmet, hogy Intézetünk nem üzemeltet POS terminált, ezért az egészségpénztári kártyaelfogadás alatt azt kell érteni, hogy lehetőség van a teljes vizsgálati ellenérték készpénzben történő kiegyenlítésére, a pénztár nevére kiállított számla ellenében.

Ebben az esetben a vizsgálat elvégzését követően a Térítési Szabályzat szerinti ellenértéket fizeti meg, a fizetés a recepciósnál történik, számla ellenében.

Egészségpénztár neve Kártyaelfogadás van?
ADOSZT Adó- és Pénzügyi Dolgozók Önk. Kieg. EP igen
Allianz Hungária Önk. Kölcs. EP igen
Aranykor EP igen
Axa EP igen
Danubius Gyógyüdülők Orsz. EP nem
Dimenzió EP igen
Életút EP nem
Első Regionális (ERŐ) EP nem
Generali EP igen
Honvéd EP nem
Izys FITT Önkéntes Kölcsönös EP igen
Kardirex Önkéntes Kölcsönös Kieg. EP igen
K&H Medicina EP nem
MKB EP igen
OTP EP igen
Patika EP/új Pillér EP igen
PRO V1TA Első Magyar Kiegészítő EP igen
Quaestor Orsz. EP nem
Tempo EP igen
Vasutas EP igen
VitaminEP igen
Vitalitás EP nem
Wellness Orsz. Önkéntes EP nem