Cégtörténet

Cégünket a Radiológiai Diagnosztikus és Terápiás Centrum Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társaságot (továbbiakban RADITEC Kft.) 1993-ban a németországi Düsseldorfból származó Dr. med. Hans-Jürgen Daus radiológus szakorvos alapította.

Fő tevékenységünk a járóbeteg szakellátás a CT-MR diagnosztika területén. A járóbeteg szakellátás mellett a fővárosi kórházak, egyetemi klinikák fekvőbetegeit, valamint ismert egészségügyi magánintézetek betegeit is ellátjuk.

Ennek részeként cégünk jelentős szerepet vállal a főváros akut ügyeleti ellátásában. Akut ügyeleti rend itt >>>

Cégünk úttörő szerepet játszott a magyar CT-MR diagnosztika területén, és a kilencvenes években vezető szerepe volt Budapest és környékének betegellátásában.

1994-ben nyitottuk meg Budapesten a IX. kerületben az Üllői út 47. szám alatti centrumunkat egy Single Slice CT-vel és egy 1.0 Tesla MR géppel.

Kezdetektől fogva társadalombiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira szerződött intézet vagyunk, amely finanszírozási szerződését az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) 1994-ben kötötte meg.

1997-ben tevékenységünk kibővült a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház egyszeletes spirál CT-nek működtetésével, amely 2002-ben kiegészült egy 1,0 Tesla erősségű MR géppel és jelentős szerepet vállalt Bács-Kiskun Megye betegeinek ellátásában.

1998-ban tevékenységünket tovább bővítettük a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban egyszeletes spirál CT-vel és egy színes doppler ultrahanggal.

2002-ben a vidéki központok üzemeltetését cégünktől az ottani kórházak vették át.

2004-ben a Budapest, Üllői út 47. szám alatti központunk gépparkját fejlesztettük. Egy GE négyszeletes Multislice CT-t, 2005-ben pedig egy GE 1,5 T erősségű MR berendezés állítottunk üzembe.

2011-ben a Üllői úti központot folyamatosan fejlesztve teljes körűen felújítottuk betegvárótermeinket.

2014-ben a régi GE CT berendezésünket, lecseréltük egy új GE Optima 540 CT készülékre. Az új CT gyorsabb, pontosabb, lényegesen kisebb sugárterheléssel képes megbízható diagnosztikus eredmények elérésére.

2016-ben üzembe helyeztünk egy új 1,5T GE Signa Explorer MR berendezést, a legújabb szoftverekkel, speciális tekercsekkel.
Emellett egy korszerű, minden igényt kielégítő AW szerver-t is üzembe helyeztünk, ez által is gyorsabbá válik a leletezés.

2017-es célunk a teleradiológia fejlesztése, hogy minél több neves radiológust tudjunk bevonni a leletezésbe.

Maximálisan megteszünk mindent, hogy eszközeinkkel, szakembereinkkel segítsük minden kedves páciensünk sikeres gyógyulását!

Tájékoztatás

Kedves Pácienseink!

„Dr. Kásler Miklós miniszter úr arról tájékoztatta a betegellátó intézmények vezetőit, hogy:

„2020.05.04-től elvégzésre kerülhetnek a diagnosztikai vizsgálatok.”

Ennek megfelelően a Raditec Kft. 2020. május 4-én a járóbeteg ellátást újra elindítja.

A COVID-19 járvány miatt a járóbeteg ellátást az alábbi feltételek és óvintézkedések betartása mellett indítjuk el:

-Kérjük, hogy a vizsgáltra pontosan a megbeszélt időben érkezzen (15 perccel a megadott időpont előtt).
-Aki késve jelenik meg a vizsgálaton, annak új időpontot kell adnunk.
-Jelentkezéskor kollégáink ellátják védőfelszereléssel: egyszer használatos köpeny, maszk, gumikesztyű.
-Szintén a jelentkezéskor, lázmérés történik minden alkalommal. Lázas betegen, vagy egyéb gyanús tünet esetén a vizsgálatot csak abban az esetben végezzük el, ha a beteg negatív koronavírus teszttel érkezik.
-Fertőzés gyanús beteg esetében a teszt elvégzése a kezelőorvos/beutaló orvos hatásköre.
-Amennyiben a teszt pozitív, kérjük, olyan intézménnyel vegye fel a kapcsolatot, ahol a képalkotó diagnosztika mellett COVID-19 fertőzött beteget is ellátnak.
-Továbbra is ki kell tölteni a járvánnyal kapcsolatos kérdőívet.
-Az ellátás alatt akár többször is kérhetik kézfertőtlenítésre.
-A vizsgálat folyamán a maszk eltávolítása tilos!
-Május első hetében a március 18. után készült laboreredményeket még elfogadjuk. Utána már az eddigiekkel megegyezően, csak az 1 hónaposnál nem régebbi laboreredményeket tudjuk elfogadni.
-Az átmeneti időszakban a korábban kiállított beutalókat is elfogadjuk.
-A bevezetett intézkedések miatt a vizsgálati előkészületek tovább tarthatnak. Kérjük megértésüket és türelmüket!
-A betegváró jelenleg a parkolóban felállított triázs sátor lesz. Kérjük, hogy egymástól a minimum 1,5 m távolságot tartsák be!
-Kérjük, egyedül jöjjenek a vizsgálatra, mert a váróban és az intézmény területen a betegen kívül más személy nem tartózkodhat!
-A Raditec Kft. mindent megtesz, hogy Önök biztonságban legyenek. Kérjük, hogy Önök is tegyenek meg mindent, dolgozóink, orvosaink biztonsága érdekében!
-Időpont egyeztetésnél türelmüket kérjük. Ha van rá lehetőség, ne az első napokra időzítse telefonálását, mert nem tudjuk kezelni a megnövekedett hívásokat. Telefonos egyeztetés mellett természetesen továbbra is lehetőség van honlapunkon az on-line bejelentkezésre, melyet kollégáink folyamatosan feldolgoznak.

Figyelem ! CT colonoscopia (virtuális vastagbél CT ) vizsgálatot kizárólag 1 hétnél nem régebbi negatív COVID teszt bemutatását követően tudunk elvégezni!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

A Raditec Kft. csapata