Cégtörténet

Cégünket a Radiológiai Diagnosztikus és Terápiás Centrum Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társaságot (továbbiakban RADITEC Kft.) 1993-ban a németországi Düsseldorfból származó Dr. med. Hans-Jürgen Daus radiológus szakorvos alapította.

Fő tevékenységünk a járóbeteg szakellátás a CT-MR diagnosztika területén. A járóbeteg szakellátás mellett a fővárosi kórházak, egyetemi klinikák fekvőbetegeit, valamint ismert egészségügyi magánintézetek betegeit is ellátjuk.

Ennek részeként cégünk jelentős szerepet vállal a főváros akut ügyeleti ellátásában. Akut ügyeleti rend itt >>>

Cégünk úttörő szerepet játszott a magyar CT-MR diagnosztika területén, és a kilencvenes években vezető szerepe volt Budapest és környékének betegellátásában.

1994-ben nyitottuk meg Budapesten a IX. kerületben az Üllői út 47. szám alatti centrumunkat egy Single Slice CT-vel és egy 1.0 Tesla MR géppel.

Kezdetektől fogva társadalombiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira szerződött intézet vagyunk, amely finanszírozási szerződését az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) 1994-ben kötötte meg.

1997-ben tevékenységünk kibővült a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház egyszeletes spirál CT-nek működtetésével, amely 2002-ben kiegészült egy 1,0 Tesla erősségű MR géppel és jelentős szerepet vállalt Bács-Kiskun Megye betegeinek ellátásában.

1998-ban tevékenységünket tovább bővítettük a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban egyszeletes spirál CT-vel és egy színes doppler ultrahanggal.

2002-ben a vidéki központok üzemeltetését cégünktől az ottani kórházak vették át.

2004-ben a Budapest, Üllői út 47. szám alatti központunk gépparkját fejlesztettük. Egy GE négyszeletes Multislice CT-t, 2005-ben pedig egy GE 1,5 T erősségű MR berendezés állítottunk üzembe.

2011-ben a Üllői úti központot folyamatosan fejlesztve teljes körűen felújítottuk betegvárótermeinket.

2014-ben a régi GE CT berendezésünket, lecseréltük egy új GE Optima 540 CT készülékre. Az új CT gyorsabb, pontosabb, lényegesen kisebb sugárterheléssel képes megbízható diagnosztikus eredmények elérésére.

2016-ben üzembe helyeztünk egy új 1,5T GE Signa Explorer MR berendezést, a legújabb szoftverekkel, speciális tekercsekkel.
Emellett egy korszerű, minden igényt kielégítő AW szerver-t is üzembe helyeztünk, ez által is gyorsabbá válik a leletezés.

2017-es célunk a teleradiológia fejlesztése, hogy minél több neves radiológust tudjunk bevonni a leletezésbe.

Maximálisan megteszünk mindent, hogy eszközeinkkel, szakembereinkkel segítsük minden kedves páciensünk sikeres gyógyulását!

Fontos figyelmeztetés!

Megkérjük nem halasztható, sűrgős vizsgálatra érkező pácienseinket, hogy - a saját érdekükben is - pontosan a megadott időpontra jelenjenek meg a vizsgálatra!

 

Tájékoztatás a COVID-19 járványügyi vészhelyzettel kapcsolatban

Kedves Pácienseink !

„Kásler Miklós és Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár arra utasítja a betegellátó intézmények vezetőit, haladéktalanul tájékoztassák valamennyi betegüket "személyre szabottan" arról, hogy:

"2020.03.16-TÓL TERVEZETT EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSA CSAK AKKOR KERÜL ELVÉGZÉSRE, HA ARRA SÜRGŐS SZÜKSÉG MIATT (ÉLETVESZÉLY VAGY TARTÓS EGÉSZSÉGKÁROSODÁS ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN) KERÜL SOR.

Aki hétfőn még ellátogat, vélhetően időpontra a kórházakban és a járóbeteg-ellátást végző intézményekbe, azt vagy fogadják, és ott tájékoztatják személyesen, tehát az még valamiféle türelmi nap lesz, de keddtől minden időpontot le kell mondani, az intézmények tehát már csak sürgősségi ellátást végezhetnek majd. „

A fenti miniszteri utasításnak megfelelően a Raditec Kft. a járóbeteg ellátást 2020.03.18-tól megszünteti. A továbbiakban csak és kizárólag sürgősségi ellátást tudunk végezni.

Kérjük kedves pácienseinket, hogy amíg a fenti rendelkezés van érvényben, addig új időpontot ne kérjenek, mert nem tudjuk,hogy meddig tart a korlátozás.

Bővebb információkat megtalál a folyamatosan frissülő honlapunkon, illetve a +36 1 216 4600 telefonszámon 08:00 – 16:00 óra között.

Megértésüket megköszönve tisztelettel kérjük, hogy maradjanak otthon, ezzel segítve a kialakult helyzetben a munkánkat!

Janny Géza
ügyvezető igazgató
Raditec Kft.