Új CT a RADITEC-ben!

A szakmai sztereotípiák szerint a magánszolgáltatók az utolsó pillanatig kivárják a gépcserét, és csak akkor váltanak, ha már nem finanszírozná az OEP a gépet. A RADITEC mégis lecserélte a korábbi négyszeletes, 2004-ben üzembe helyezett CT-berendezését. A korábbi, négyszeletes gépünk is kiváló vizsgálatokat készített, használtuk CT-angiográfiára, virtuális kolonoszkópiára is. Viszont a technológia az elmúlt tíz évben annyit fejlődött, és olyan jó modellek jelentek meg az elmúlt években, hogy most tartottuk időszerűnek a gépcserét.

Dr. Dévai Tünde orvosigazgató

A GE Optima CT540 átadása

A GE Optima 540 a legújabb fejlesztések egyike. Ez az első Optima modell az országban. Ez a nagy teljesítményű, nagy igénybevételre szánt modellcsalád iteratív rekonstrukcióval rendelkezik, azaz megtalálható benne az ASiR dóziscsökkentő rendszer, és szinte minden, ami ma a dóziscsökkentésben világszerte elérhető. Sokkal gyorsabb, jobb minőségű a detektora, szebb képet ad, és a betegek számára a mellkas-has-kismedencei vizsgálatoknál, illetve a CT-kolonoszkópiánál a rövidebb légzésvisszatartás miatt könnyebbé teszi a vizsgálatot. A csere során nem a szeletszám drasztikus növelése, sokkal inkább betegeink dózisterhelésének csökkentése volt a fő szempont. A csere során ezért a jól látható betegelőnyökre fókuszáltunk. Az új technológia miatti gyorsabb vizsgálat, az alacsonyabb sugárzási dózis, valamint a betegek jódterhelésének csökkentése miatt váltottunk. Tapasztalataink szerint átlagosan 40%-kal tudjuk csökkenteni a dózist, ez elsősorban a mellkasi szűrővizsgálatoknál, az onkológiai betegek kontrollvizsgálatánál, illetve CT-kolonoszkópiánál fontos.

A RADITEC Csapata és az új GE Optima CT540

A RADITEC csapat és a régi LightSpeed Ct.

Az elmúlt nyolc év fejlesztései meglátszanak az új gépen, kétségkívül sokkal szebbek a képek. Az egyik legkorszerűbb munkaállomást használjuk, ennek előnyeit a korábbi négyszeletes géppel nem tudtuk teljes mértékben kihasználni.
Hitel nélkül, önerőből vásároltuk meg a gépet, érdekes módon pontosan azért, hogy minimalizáljuk költségeinket és maximális szinten tartsuk az elvégzett vizsgálatok számát. A korábbi gépet nagyon sokat használtuk, sok vizsgálatot végeztünk rajta, és az elmúlt időszakban nőtt a karbantartásigény. Ez nem jelentett ugyan többlet anyagi megterhelést, hiszen teljes körű szervizszerződésünk volt, ám néhányszor el kellett küldenünk betegeket. Az új gép tervezése során a megbízhatóságot sokkal jobban szem előtt tartottuk. És az elmúlt időszakban kiderült, hogy ez tényleg megbízható modell. Talán ennek is köszönhető, hogy az új gép szervizköltsége a garanciaidőt követően lényegesen alacsonyabb lesz, mint korábban volt.

raditec_ge_optima_ct540_devaijanny_001

raditec_ge_optima_ct540_raditec_team_002

Tisztelt Pácienseink!

Az országban fennálló vírushelyzet következtében, a kormány szeptember 1-jei hatálybalépéssel további szigorításokat rendelt el!

Az intézmény egész területén KÖTELEZŐ az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése!

Pácienseink védelme érdekében a laktanya udvarán újra felállításra került a betegváró sátor, miután a CT és MR váróban nem megoldható az Önök megfelelő elkülönítése és távolságtartása.
A sátorban jelenleg sem a fűtés, sem a hűtés nem megoldott, így megkérjük Önöket, hogy a reggeli és esti hűvösebb időjárásra való tekintettel, legyenek szívesek a megfelelő meleg ruházatukról is gondoskodni!

Az intézményben csak és kizárólag annyi személy tartózkodhat, ahány recepciós ablaknál az adatrögzítés folyik, továbbá akik éppen a vizsgálaton vesznek részt.

A fentiek miatt, a beteg adminisztráció ideje megnőhet.

Hozzátartozó továbbra sem léphet be az intézmény területére!

Megértésüket és türelmüket kérjük a jelen helyzetben is!