Új CT a RADITEC-ben!

A szakmai sztereotípiák szerint a magánszolgáltatók az utolsó pillanatig kivárják a gépcserét, és csak akkor váltanak, ha már nem finanszírozná az OEP a gépet. A RADITEC mégis lecserélte a korábbi négyszeletes, 2004-ben üzembe helyezett CT-berendezését. A korábbi, négyszeletes gépünk is kiváló vizsgálatokat készített, használtuk CT-angiográfiára, virtuális kolonoszkópiára is. Viszont a technológia az elmúlt tíz évben annyit fejlődött, és olyan jó modellek jelentek meg az elmúlt években, hogy most tartottuk időszerűnek a gépcserét.

Dr. Dévai Tünde orvosigazgató

A GE Optima CT540 átadása

A GE Optima 540 a legújabb fejlesztések egyike. Ez az első Optima modell az országban. Ez a nagy teljesítményű, nagy igénybevételre szánt modellcsalád iteratív rekonstrukcióval rendelkezik, azaz megtalálható benne az ASiR dóziscsökkentő rendszer, és szinte minden, ami ma a dóziscsökkentésben világszerte elérhető. Sokkal gyorsabb, jobb minőségű a detektora, szebb képet ad, és a betegek számára a mellkas-has-kismedencei vizsgálatoknál, illetve a CT-kolonoszkópiánál a rövidebb légzésvisszatartás miatt könnyebbé teszi a vizsgálatot. A csere során nem a szeletszám drasztikus növelése, sokkal inkább betegeink dózisterhelésének csökkentése volt a fő szempont. A csere során ezért a jól látható betegelőnyökre fókuszáltunk. Az új technológia miatti gyorsabb vizsgálat, az alacsonyabb sugárzási dózis, valamint a betegek jódterhelésének csökkentése miatt váltottunk. Tapasztalataink szerint átlagosan 40%-kal tudjuk csökkenteni a dózist, ez elsősorban a mellkasi szűrővizsgálatoknál, az onkológiai betegek kontrollvizsgálatánál, illetve CT-kolonoszkópiánál fontos.

A RADITEC Csapata és az új GE Optima CT540

A RADITEC csapat és a régi LightSpeed Ct.

Az elmúlt nyolc év fejlesztései meglátszanak az új gépen, kétségkívül sokkal szebbek a képek. Az egyik legkorszerűbb munkaállomást használjuk, ennek előnyeit a korábbi négyszeletes géppel nem tudtuk teljes mértékben kihasználni.
Hitel nélkül, önerőből vásároltuk meg a gépet, érdekes módon pontosan azért, hogy minimalizáljuk költségeinket és maximális szinten tartsuk az elvégzett vizsgálatok számát. A korábbi gépet nagyon sokat használtuk, sok vizsgálatot végeztünk rajta, és az elmúlt időszakban nőtt a karbantartásigény. Ez nem jelentett ugyan többlet anyagi megterhelést, hiszen teljes körű szervizszerződésünk volt, ám néhányszor el kellett küldenünk betegeket. Az új gép tervezése során a megbízhatóságot sokkal jobban szem előtt tartottuk. És az elmúlt időszakban kiderült, hogy ez tényleg megbízható modell. Talán ennek is köszönhető, hogy az új gép szervizköltsége a garanciaidőt követően lényegesen alacsonyabb lesz, mint korábban volt.

raditec_ge_optima_ct540_devaijanny_001

raditec_ge_optima_ct540_raditec_team_002

Fontos figyelmeztetés!

Megkérjük nem halasztható, sűrgős vizsgálatra érkező pácienseinket, hogy - a saját érdekükben is - pontosan a megadott időpontra jelenjenek meg a vizsgálatra!

 

Tájékoztatás a COVID-19 járványügyi vészhelyzettel kapcsolatban

Kedves Pácienseink !

„Kásler Miklós és Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár arra utasítja a betegellátó intézmények vezetőit, haladéktalanul tájékoztassák valamennyi betegüket "személyre szabottan" arról, hogy:

"2020.03.16-TÓL TERVEZETT EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSA CSAK AKKOR KERÜL ELVÉGZÉSRE, HA ARRA SÜRGŐS SZÜKSÉG MIATT (ÉLETVESZÉLY VAGY TARTÓS EGÉSZSÉGKÁROSODÁS ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN) KERÜL SOR.

Aki hétfőn még ellátogat, vélhetően időpontra a kórházakban és a járóbeteg-ellátást végző intézményekbe, azt vagy fogadják, és ott tájékoztatják személyesen, tehát az még valamiféle türelmi nap lesz, de keddtől minden időpontot le kell mondani, az intézmények tehát már csak sürgősségi ellátást végezhetnek majd. „

A fenti miniszteri utasításnak megfelelően a Raditec Kft. a járóbeteg ellátást 2020.03.18-tól megszünteti. A továbbiakban csak és kizárólag sürgősségi ellátást tudunk végezni.

Kérjük kedves pácienseinket, hogy amíg a fenti rendelkezés van érvényben, addig új időpontot ne kérjenek, mert nem tudjuk,hogy meddig tart a korlátozás.

Bővebb információkat megtalál a folyamatosan frissülő honlapunkon, illetve a +36 1 216 4600 telefonszámon 08:00 – 16:00 óra között.

Megértésüket megköszönve tisztelettel kérjük, hogy maradjanak otthon, ezzel segítve a kialakult helyzetben a munkánkat!

Janny Géza
ügyvezető igazgató
Raditec Kft.