Új CT a RADITEC-ben!

A szakmai sztereotípiák szerint a magánszolgáltatók az utolsó pillanatig kivárják a gépcserét, és csak akkor váltanak, ha már nem finanszírozná az OEP a gépet. A RADITEC mégis lecserélte a korábbi négyszeletes, 2004-ben üzembe helyezett CT-berendezését. A korábbi, négyszeletes gépünk is kiváló vizsgálatokat készített, használtuk CT-angiográfiára, virtuális kolonoszkópiára is. Viszont a technológia az elmúlt tíz évben annyit fejlődött, és olyan jó modellek jelentek meg az elmúlt években, hogy most tartottuk időszerűnek a gépcserét.

Dr. Dévai Tünde orvosigazgató

A GE Optima CT540 átadása

A GE Optima 540 a legújabb fejlesztések egyike. Ez az első Optima modell az országban. Ez a nagy teljesítményű, nagy igénybevételre szánt modellcsalád iteratív rekonstrukcióval rendelkezik, azaz megtalálható benne az ASiR dóziscsökkentő rendszer, és szinte minden, ami ma a dóziscsökkentésben világszerte elérhető. Sokkal gyorsabb, jobb minőségű a detektora, szebb képet ad, és a betegek számára a mellkas-has-kismedencei vizsgálatoknál, illetve a CT-kolonoszkópiánál a rövidebb légzésvisszatartás miatt könnyebbé teszi a vizsgálatot. A csere során nem a szeletszám drasztikus növelése, sokkal inkább betegeink dózisterhelésének csökkentése volt a fő szempont. A csere során ezért a jól látható betegelőnyökre fókuszáltunk. Az új technológia miatti gyorsabb vizsgálat, az alacsonyabb sugárzási dózis, valamint a betegek jódterhelésének csökkentése miatt váltottunk. Tapasztalataink szerint átlagosan 40%-kal tudjuk csökkenteni a dózist, ez elsősorban a mellkasi szűrővizsgálatoknál, az onkológiai betegek kontrollvizsgálatánál, illetve CT-kolonoszkópiánál fontos.

A RADITEC Csapata és az új GE Optima CT540

A RADITEC csapat és a régi LightSpeed Ct.

Az elmúlt nyolc év fejlesztései meglátszanak az új gépen, kétségkívül sokkal szebbek a képek. Az egyik legkorszerűbb munkaállomást használjuk, ennek előnyeit a korábbi négyszeletes géppel nem tudtuk teljes mértékben kihasználni.
Hitel nélkül, önerőből vásároltuk meg a gépet, érdekes módon pontosan azért, hogy minimalizáljuk költségeinket és maximális szinten tartsuk az elvégzett vizsgálatok számát. A korábbi gépet nagyon sokat használtuk, sok vizsgálatot végeztünk rajta, és az elmúlt időszakban nőtt a karbantartásigény. Ez nem jelentett ugyan többlet anyagi megterhelést, hiszen teljes körű szervizszerződésünk volt, ám néhányszor el kellett küldenünk betegeket. Az új gép tervezése során a megbízhatóságot sokkal jobban szem előtt tartottuk. És az elmúlt időszakban kiderült, hogy ez tényleg megbízható modell. Talán ennek is köszönhető, hogy az új gép szervizköltsége a garanciaidőt követően lényegesen alacsonyabb lesz, mint korábban volt.

raditec_ge_optima_ct540_devaijanny_001

raditec_ge_optima_ct540_raditec_team_002

Tájékoztatás

Kedves Pácienseink!

„Dr. Kásler Miklós miniszter úr arról tájékoztatta a betegellátó intézmények vezetőit, hogy:

„2020.05.04-től elvégzésre kerülhetnek a diagnosztikai vizsgálatok.”

Ennek megfelelően a Raditec Kft. 2020. május 4-én a járóbeteg ellátást újra elindítja.

A COVID-19 járvány miatt a járóbeteg ellátást az alábbi feltételek és óvintézkedések betartása mellett indítjuk el:

-Kérjük, hogy a vizsgáltra pontosan a megbeszélt időben érkezzen (15 perccel a megadott időpont előtt).
-Aki késve jelenik meg a vizsgálaton, annak új időpontot kell adnunk.
-Jelentkezéskor kollégáink ellátják védőfelszereléssel: egyszer használatos köpeny, maszk, gumikesztyű.
-Szintén a jelentkezéskor, lázmérés történik minden alkalommal. Lázas betegen, vagy egyéb gyanús tünet esetén a vizsgálatot csak abban az esetben végezzük el, ha a beteg negatív koronavírus teszttel érkezik.
-Fertőzés gyanús beteg esetében a teszt elvégzése a kezelőorvos/beutaló orvos hatásköre.
-Amennyiben a teszt pozitív, kérjük, olyan intézménnyel vegye fel a kapcsolatot, ahol a képalkotó diagnosztika mellett COVID-19 fertőzött beteget is ellátnak.
-Továbbra is ki kell tölteni a járvánnyal kapcsolatos kérdőívet.
-Az ellátás alatt akár többször is kérhetik kézfertőtlenítésre.
-A vizsgálat folyamán a maszk eltávolítása tilos!
-Május első hetében a március 18. után készült laboreredményeket még elfogadjuk. Utána már az eddigiekkel megegyezően, csak az 1 hónaposnál nem régebbi laboreredményeket tudjuk elfogadni.
-Az átmeneti időszakban a korábban kiállított beutalókat is elfogadjuk.
-A bevezetett intézkedések miatt a vizsgálati előkészületek tovább tarthatnak. Kérjük megértésüket és türelmüket!
-A betegváró jelenleg a parkolóban felállított triázs sátor lesz. Kérjük, hogy egymástól a minimum 1,5 m távolságot tartsák be!
-Kérjük, egyedül jöjjenek a vizsgálatra, mert a váróban és az intézmény területen a betegen kívül más személy nem tartózkodhat!
-A Raditec Kft. mindent megtesz, hogy Önök biztonságban legyenek. Kérjük, hogy Önök is tegyenek meg mindent, dolgozóink, orvosaink biztonsága érdekében!
-Időpont egyeztetésnél türelmüket kérjük. Ha van rá lehetőség, ne az első napokra időzítse telefonálását, mert nem tudjuk kezelni a megnövekedett hívásokat. Telefonos egyeztetés mellett természetesen továbbra is lehetőség van honlapunkon az on-line bejelentkezésre, melyet kollégáink folyamatosan feldolgoznak.

Figyelem ! CT colonoscopia (virtuális vastagbél CT ) vizsgálatot kizárólag 1 hétnél nem régebbi negatív COVID teszt bemutatását követően tudunk elvégezni!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

A Raditec Kft. csapata